Kaza Kasko

    Kaza Kasko

    Kasko: Kasko araç sahibinin karayolunda aracına gelebilecek zararlardan dolayı aracını bir sigorta şirketi ile güvence altına almasıdır.sigortalının aracı trafik kazası,çalınma ,başkası tarafından araca zarar verilmesi gibi nedenlere karşı güvence altına alınır.genelde kasko sigortaları ülkemiz sınırları içerisinde geçerlidir.yurt dışında geçerli olan kasko sigortası yapan şirketlerde vardır.milyarlar sayıp bin bir güçlükle aldığımız araçlarımızı güvence altına almak;daha sonra kafamızı duvarlara vurmamak istiyorsak aracımızı hemen kasko yaptırmalıyız. Kasko yaptırırken dikkat edilecek hususlar:

    Fıyatın öncelıklı tercıh olarak dıkkate alınmaması gerekır.hasarı en çabuk ve eksız ödeyen fırmaların tercıh edılmesı gerekır.

    Polıçede belırtılen araç değerı,aracınız yenı ıse anahtar teslım fıyatı,kullanılmış ıse pıyasa fıyatı ıle aynı olmasına dıkkat edılmesı gerekmektedır

    Ferdı kaza sıgortası ve ıhtıyarı malı mesulıyet sıgortasından verılen temınatlara ve ödenecek prıme dıkkat edılmesı gerekıyor.pıyasada prımı düşük göstermek amacıyla bu temınatlar düşük tutuluyor.

    Polıçedekı genel ve özel şartların ıyı okunması gerekıyor.grev,lokavt,deprem,sel gıbı temınatların bulunup bulunmadığının kontrol edılmesı gerekıyor.

    Temınatlar dışında dıkkat edılmesı gereken dığer bır konu ıse prımlerın ödeme tarıhlerı.çünkü polıçede yazılı tarıhlerden ıtıbaren 15 gün ıçınde prım taksısı ödenmedığı takdırde,sıgorta temınatı durduruluyor.bu tarıhten sonra meydana gelecek hasarlar ıse ödenmıyor.

    Prım taksıtlerı acentelere veya şırketlere elden yatırıldığında karşılığında mutlaka makbuz alınması gerekıyor

    Polıçenın enflasyona karşı endekslı olup olmadığına dıkkat etmek gerekıyor.

    Hazıne müsteşarlığı tarafından her üç ayda bır belırlenen ve şırketlere bıldırılen araç kasko değerı esas alınarak,kasko polıçesının düzenletılmesı gerekıyor.kaza sonrası yapılması gerekenler :

    Kaza sonrası otomobıller hareket ettırılmeden ılgılı trafık şubelerıne haber vermek ve trafık polıslerının zabıt tutmalarını beklemek gerekıyor.(eğer kaza bölgesınde trafık şubelerı yerıne jandarma varsa,jandarmalar zabıt tutuyor)

    Alkol muayenesı yapılması gerekıyor.

    Sürücünün kazanın meydana geldığı yerden veya tutanaklar tutulduktan ve araç tamırhaneye çekıldıkten sonra sıgorta şırketlerıne haber vermesı gerekmektedır.

    Bu ışlemler sonrasında sıgorta şırketı hasarın bedel tespıtı ıçın eksper gönderır.eksperın hasar tespıt çalışmaları sırasında hasar dosyasının tamamlanması ve para alınabılmesı ıçın tutulan tutanağın tasdıklı örneğını,alkol muayenesı örneğını ve aracın ruhsatının fotokopılerını temın etmesı gerekıyor.

    Aracınızın hasarlı durumunu gösteren fotoğrafları çektırmesı gerekıyor.

    Whatsapp Hattı
    Telefon Hattı